Κ.Σ. 14/11/2016
«Σας γνωρίζω σχετικά με τις εντυπώσεις του μεταπτυχιακού ότι είναι πέραν των προσδοκιών μου. Η μέθοδος που γίνετε το μάθημα, το επίπεδο και άνεση της γνώσης ξεχωρίζει. Με ειλικρίνεια είμαι πολύ ευχαριστημένος γεγονός που δίνει δύναμη να συνεχίσω και με στόχο να γίνω καλύτερος».
Η.Π. 14/11/2016
«Η απόφαση μου να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο ΜΠΣ «Προηγμένες μέθοδοι κατασκευής προϊόντων από ξύλο» αρχικά, είχε σαν στόχο την εξεύρεση λύσης-κατεύθυνσης μιας διαφορετικής προσέγγισης στην άκρη του τούνελ που λέγεται οικονομική κρίση, επαγγελματική αδιέξοδο.

Στην πορεία των τριών εβδομάδων όμως, διαπίστωσα από το περιεχόμενο της ύλης των θεμάτων που διδασκόμαστε, τον τρόπο παράδοσης από τους εισηγητές, καθώς και από τις εργασίες που μας αναθέτουν, ότι όχι μόνο θα ενισχύσω την προσπάθεια επίτευξης του ως άνω στόχου αλλά θα διαφυλάξω την αυθεντικότητα μου ως άνθρωπος που σέβεται την οικογένεια και τον συνάνθρωπο του και το Περιβάλλον.

Η όλη οργάνωση του ΜΠΣ, θεωρώ πως είναι υποδειγματική, οι διδάσκοντες είναι όλοι τους αξιόλογοι, άρτια καταρτισμένοι, με αρκετά υψηλά επίπεδα μεταδοτικότητας, φιλικοί, δίνοντας μια αίσθηση αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης απαραίτητη για την συνέχιση του ΜΠΣ μου.

Είμαι γεμάτος ελπίδα, ότι και η μετέπειτα συνέχεια του ΜΠΣ και στα επόμενα στάδια (εξάμηνα) θα είναι ανάλογη ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες μου.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για τον ιδιαίτερο ζήλο τον οποίο επιδείχνουν όσον αφορά την μετάδοση της γνώσης.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Γεώργιο Νταλό και Δρ. Ιωάννη Παπαδόπουλο για την λεπτομερή ενημέρωση μου στο πρόγραμμα του ΜΠΣ, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την στήριξη της προσπάθειας μου να βελτιώσω τις γνώσεις μου, έχοντας στραμμένη την προσοχή μου στο Μέλλον»
Κ.Α. 14/11/2016
«Όταν έκανα την αίτηση για το μεταπτυχιακό η αλήθεια είναι ότι είχα ακούσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο τμήμα τόσο από καθηγητές της σχολής μου όσο και από φίλους που είναι απόφοιτοι του τμήματος σχεδιασμού και επίπλου. Οπότε ήξερα που ερχόμουν.

Μέχρι στιγμής θα μπορούσα να πω ότι είμαι απολύτως ικανοποιημένος από το μεταπτυχιακό. Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα τόσο αυτά που ασχολούνται με το ξύλο ως υλικό, όσο και τα πιο οικονομικά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε να μου χρησιμέψουν το marketing και η διοίκηση παραγωγής ας πούμε στο ξυλουργείο. Θεωρώ πολύ σωστή επιλογή το να βρίσκονται στο μεταπτυχιακό γιατί είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση. Μάθημα με το μάθημα ανακαλύπτω κι εγώ νέα πράγματα και η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να σκέφτομαι διαφορετικά σε κάποια θέματα. Για το πώς θα μπορούσα να πάω την επιχείρηση μου μπροστά με νέες διαφορετικές ιδέες.

Για εμένα τα σημαντικότερα μαθήματα είναι αυτά των Σκαρβέλη, Νταλού καθότι τεχνικά και κατασκευαστικά. Πραγματικά κάθε φορά που έρχομαι έχω όρεξη για τα μαθήματα. Ως ξυλουργός/μηχανικός τα θεωρώ απίστευτα σημαντικά τόσο για εμένα τον ίδιο όσο και για την δουλεία μου. Θα σας πω ένα παράδειγμα να καταλάβετε πόσο πολύ μου αρέσουν. Στην εξαμηνιαία εργασία που μας έχει βάλει ο κ. Σκαρβέλης θέλω να πάρω ταυτόχρονα 6 διαφορετικά θέματα. Είναι όλα τόσο σχετικά με αυτό που ασχολούμαι και θέλω να πάρω γνώσεις γι’ αυτά που δεν ξέρω ποιο να επιλέξω. Αλλά θα το βρω.

Το μάθημα ας πούμε του Κ. Καραγιώργου ήταν πολύ περίεργο για εμένα στην αρχή. Δεν είχα ξανακούσει για ευφυή συστήματα ποτέ. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω πρωτότυπο να υπάρχει σε ένα τέτοιο μεταπτυχιακό. Μπορεί να φαντάζει δυσκολότερο από τα άλλα γιατί δεν είχα ξανασχοληθεί με κάτι τέτοιο αλλά σε κάθε μάθημα καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξής του.

Γενικά θα έλεγα ότι ΟΛΟΙ οι καθηγητές είναι πολύ ευγενικοί, είναι στην διάθεσή μας κάθε φορά για ότι χρειαστούμε και ενδιαφέρονται για εμάς, πράγμα που από την εμπειρία μου τα προηγούμενα χρόνια είναι σπάνιο.

Το μόνο αρνητικό αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι είναι ότι θα περίμενα μια μεγαλύτερη επίσκεψη στα εργαστήρια της σχολής. Ίσως ας πούμε και κάποιος συνδυασμός κάποιων μαθημάτων με εργαστήριο.

Εν κατακλείδι θα έλεγα ένα μεγάλο Μπράβο για την Οργάνωση που έχω βρει αυτόν τον πρώτο μήνα σε αυτό το μεταπτυχιακό. (Τόσο από θέματα καθαριότητας της σχολής , όσο και από θέματα επικοινωνίας»
Σ.Χ. 16/11/2016
«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν μία από τις δυο επιλογές μου όταν αποφάσισα πως θέλω να κάνω μεταπτυχιακό (Η δεύτερη επιλογή ήταν παιδαγωγικού χαρακτήρα). Το γεγονός ότι ήταν συναφές με το αντικείμενο σπουδών μου έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Πρώτα απ’ όλα για τη δουλειά μου στον εκπαιδευτικό τομέα (μοριοδότηση, αλλά και αξιοποίηση και εμπλουτισμό των γνώσεων) καθώς επίσης και για την πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική παρακολούθηση των μαθημάτων. Μέχρι τώρα δεν έχω μετανιώσει ούτε μία στιγμή για την επιλογή μου.

Το επίπεδο των καθηγητών από κάθε άποψη, πρώτα απ’ όλα ανθρώπινη, ουσιαστική και πολύ βοηθητική τόσο στο περιεχόμενο των μαθημάτων, λόγω της άριστης γνώσης του αντικειμένου τους, της εμπειρίας, αλλά και της αγάπης τους γι’ αυτό που κάνουν, αποτελεί για μένα παράδειγμα προς μίμηση και ενισχύουν την φοίτησή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επιπλέον το είδος των μαθημάτων, είναι τέτοιο που καλύπτει έως ένα πολύ μεγάλο βαθμό το γνωστικό αντικείμενο όλων μας.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι πολύ επαρκείς, το ίδιο και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
Η άμεση σύνδεση του περιεχομένου των μαθημάτων με την αγορά εργασίας αποτελούν ένα ακόμη πολύ θετικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού.
Η συνεννόηση που προκύπτει μεταξύ καθηγητών και φοιτητών για κάθε είδους θέμα, είναι άριστη. Χωρίς να έχω ολοκληρωμένη εικόνα από το περιεχόμενο των μαθημάτων συνολικά, λόγω του ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, θα πρότεινα με μία επιφύλαξη στα πιο πρακτικά αντικείμενα πχ στα ευφυή συστήματα ή στα καινοτόμα προϊόντα από ξύλο, να συνοδεύονται από επισκέψεις όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να δούμε από κοντά αυτά που διδασκόμαστε στη θεωρία, τον τρόπο παραγωγής τους, τις εφαρμογές τους, ακόμη και στο μάρκετινγκ.

Τέλος, θα ήταν θεμιτό να μπορούσε να γίνει παρακολούθηση των μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσοι σπουδαστές θέλουν να το παρακολουθήσουν και βρίσκονται μακριά. Χάνεται βέβαια η πιο προσωπική επαφή που έχει τη σημασία της, αλλά δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν.

Προσωπικά βέβαια και κλείνοντας θα ήθελα να πω πως έγινε η καλύτερη δυνατή συνεννόηση και εξυπηρέτηση για τη μετακίνηση και διαμονή μου από τη Θεσσαλονίκη στην πόλη της Καρδίτσας, με σκοπό την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού και ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό!!!

Καλή μας συνέχεια λοιπόν…!»
Χ. Α. 16/11/2017
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πραγματικά θετικές και σε καμιά περίπτωση δεν μετάνοιωσα για την επιλογή μου. Επειδή είμαι άνθρωπος που έχω επιλέξει να είμαι χρήσιμος στην ζωή μου και όχι αρεστός να είστε σίγουροι ότι αν δεν ένοιωθα καλά θα σας το έλεγα τουλάχιστον σε σας.

Στα πλαίσια αυτά θα πρότεινα αν είναι δυνατό να γίνουν κάποιες βιωματικές δράσεις (πχ εκδρομές ή ομιλίες από κάποιους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ή συμμετοχή σε κάποιες ημερίδες ή σεμινάρια) . Επίσης θα μπορούσατε να εφαρμόσετε στο 2ο εξάμηνο να μπορούμε να επιλέγουμε και τα 5 μαθήματα που θα παρακολουθούμε».
Ε.Φ. 17/11/2016
«Όσο και αν ήμουν επιφυλακτική στην αρχή, ιδίως για πιο τεχνικά μαθήματα, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω κατενθουσιαστεί!»
Μ.Φ. 17/11/2017:
«Σε ότι αφορά το ΜΠΣ, μέχρι στιγμής είμαι πολύ ενθουσιασμένη από τις εξειδικευμένες γνώσεις και το υπόβαθρο των καθηγητών. Οι ώρες είναι βολικές για μένα και εκτιμώ αφάνταστα την προσπάθεια των καθηγητών να καλύψουν τα κενά μας με έξτρα ώρες, θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο. Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όποιον αγαπά το ξύλο!!!»
Μ.Μ. 19/11/2017
«Αρχικά, θα ήθελα να σας επαναλάβω πως, εγώ το μεταπτυχιακό το παρακολουθώ για περαιτέρω γνώσεις με σκοπό την μελλοντική επαγγελματική μου αποκατάσταση.

Εδώ και ένα μήνα, ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας, του παραρτήματος Καρδίτσας και συγκεκριμένα του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς αξιόλογους, ικανούς, καταρτισμένους και ενδιαφέροντες τριτοβάθμιους καθηγητές, οι οποίοι μου δίνουν συνέχεια το κίνητρο να γνωρίζω, να μαθαίνω και να μελετώ καινούργια πράγματα.

Με τους συναδέλφους μου έχω πολύ καλή χημεία, επικοινωνία και συνεργασία, αν και το μεγαλύτερο μέρος των σπουδαστών προερχόμαστε από διαφορετικές τριτοβάθμιες σχολές.

Οι μέχρι τώρα γνώσεις που έχω αποκομίσει είναι πολυδιάστατες και συγχρόνως στοχευμένες στο αντικείμενο του ξύλου και του επίπλου και είμαι βέβαιος πως, αυτό θα συνεχιστεί στο υπόλοιπο και στο νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Θα ήθελα να τονίσω, πως το μαθησιακό υπόβαθρο για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται πλήρως στις δυνατότητές μας και στην ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στο μέγιστο βαθμό, με εξαίρεση το μάθημα των Εφαρμογών Ευφυών Συστημάτων στις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, το οποίο έχει κάποιες επιπλέον απαιτήσεις σε μαθησιακές γνώσεις, αλλά είμαι σίγουρος πως όλοι εμείς οι φοιτητές θα ανταποκριθούμε πλήρως και θα αποκομίσουμε πολλά και από το συγκεκριμένο μάθημα».
Μ.Φ. 12/6/2017
«Μιας και τυπικά τα μαθήματα τελείωσαν, προσωπικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την όμορφη χρονιά που περάσαμε, για τη μεταδοτικότητά σας αλλά και τις γνώσεις που μοιραστήκατε μαζί μας. Μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί ανώτερης βαθμίδας να ήταν έτσι και μακάρι όλες οι σχολές να κάνανε τόσο καλό έργο.

Φεύγοντας από εδώ βλέπω ότι έχω πάρει πάρα πολλά και εύχομαι να τα αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρώτα στη ζωή μου και μετά σε μια μελλοντική δουλειά μου.

Επειδή έχω δεχτεί πολλά καλά λόγια από εσάς νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά και να σας δώσω συγχαρητήρια για όλη την προσπάθεια που κάνετε.

Μην σταματήσετε να είστε τόσο καλός εκπαιδευτικός αλλά και άνθρωπος!!!

Να έχετε υγειά και μια καλή συνέχεια στη ζωή σας.

Με εκτίμηση»