Νέα - Δραστηριότητες

Το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού προσκαλεί τους/τις φοιτητές/-τριες να λάβουν μέρος στο Blended Intensive Programme – BIP, με αντικείμενο την Αποκατάσταση Διαταραγμένων Φυσικών οικοσυστημάτων (EU Nature Restoration Law), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 9-16 Ιουνίου 2024 στην πόλη Joensuu της Φινλανδίας με φυσική παρουσία (physical mobility).

Το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετάσχει κάθε φοιτητής/-τρια του Τμήματος (εγγεγραμμένος/-η σε επίσημο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου ή άλλου τίτλου σπουδών, συμπεριλαμβανομένου μεταπτυχιακού και διδακτορικού).

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμει στους/στις φοιτητές/-τριες ECTS και θα συμπεριληφθεί στο Παράρτημα του πτυχίου τους (ο ακριβής αριθμός των ECTS θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ανακοίνωση). Οι μετακινήσεις χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Erasmus+. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα BIP μπορείτε να δείτε εδώ: http://erasmus.uth.gr/gr/spoudes/%CE%B2lended-intensive-programmes

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος στο email: g-fwsd@uth.gr (κατά την αποστολή της αίτησης θα πρέπει να αναγράφουν ως θέμα στο email: BIP Finland «Ονοματεπώνυμο»):

  1. Αίτηση υποψηφίου/-ιας φοιτητή/φοιτήτριας για σπουδές ERASMUS+ (διαθέσιμη από το: http://erasmus.uth.gr/docs/aitisi_spoudes.docx).
  2. Πρωτότυπο πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας από τη Γραμματεία του Τμήματος.
  3. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι εκδήλωσης του ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσικής ικανότητας (αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ).
  5. Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Κριτήρια επιλογής (πέρα από την γνώση της Αγγλικής):

• Επάρκεια γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Φοιτητές/-τριες που δεν διαθέτουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό γλωσσικής ικανότητας δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

• Οι υποψήφιοι/-ιες να έχουν περάσει το 80% των μαθημάτων του εξαμήνου που βρίσκονται (υπολογίζεται ο Μ.Ό. του βαθμού των μαθημάτων).

• Άτομα με ειδικές ανάγκες.

• Συνεκτιμάται η συμμετοχή σε προγράμματα και δραστηριότητες του Τμήματος.

• Προσωπική συνέντευξη.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 26/02/2024 στις 14:00. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε:

α) με την υπεύθυνη του γραφείου ERASMUS στη Λάρισα: κ. Αρετή Μπανιά (2410 684727) ή στο aretibania@uth.gr και να αναγράψετε ως θέμα στο email: BIP Φιλανδία «Ονοματεπώνυμο»,

β) με τον Υπεύθυνο ERASMUS του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, Καθηγητή κ. Γεώργιο Νταλό (gntalos@uth.gr) και να αναγράψετε ως θέμα στο email: BIP Φιλανδία «Ονοματεπώνυμο»,

γ) με τον Υπεύθυνο του BIP Φιλανδίας, Καθηγητή κ. Μιχάλη Βραχνάκη (mvrahnak@uth.gr, 6946281442) και να αναγράψετε ως θέμα στο email: BIP Φιλανδία «Ονοματεπώνυμο».

Ο Υπεύθυνος Erasmus του Τμήματος,

Γεώργιος Νταλός Καθηγητής

elΕλληνικά